„Ziua mondială a educaţiei” este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. Aceasta a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în anul 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”.
Pentru ca această zi să fie recunoscută şi sărbătorită la nivel internaţional, pentru ca principiile recomandării să fie respectate de fiecare stat în parte, federaţia globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice „Education International” a lansat, la 5 octombrie 1994, o campanie de promovare a meritelor cadrelor didactice şi a contribuţiei aduse de acestea în procesul educaţional, la nivel mondial.
Cadre didactice universitare împreună cu studenți ai specializării Pedagogia învățământului primar și preșcolar – PIPP din universitatea reșițeană au organizat miercuri, 9 octombrie, la ora 11:00, în sala C2.1,  împreună cu elevii și învățătoarele claselor a IV-a A & B din Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița un eveniment interactiv menit să marcheze „Ziua mondială a educației”!

Ultima actualizare în 22 octombrie 2019, ora 09:10.