Pe un traseu amenajat în jurul Arenei Naționale, în data de 2 noiembrie 2019, au avut loc la București Campionatele Naționale de atletism pentru seniori și tineret, în probele de 50 km marș, la masculin, și de 10 km marș, la feminin, sportivii concurând  atât în probe individuale, cât și pe echipe.
Reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea și ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița au cucerit 12 medalii, șase de aur, trei de argint și trei de bronz. Dintre acestea, trei au fost în concursul pe echipe, alte nouă fiind la individual.
După rezultatele deosebite obținute în anii trecuți, iată că și în acest an studenții universității reșițene au reușit să obțină rezultate onorante pentru municipiul de la poalele Semenicului.
Reprezentanții UEMR și-au trecut în palmares titlulurile naționale la 50 km marș seniori și tineret, cu echipa formată din Ionuț Pleșu, Remus Rădoi (student în anul III Educație fizică și sportivă) și Samuel Poliță (student în anul II EFS). La feminin, în proba de 10 km marș, echipa formată din Mihaela Pușcașu (masterand în anul II Management și comunicare în afaceri), Lăcrămioara Căruceriu (masterand în anul II MCA), Anamaria Bolohan și Loredana Cocoș (studentă în anul II EFS)  a devenit vicecampioană națională la senioare.
Nouă medalii au fost obținute la individual. În competiția masculină, la seniori, pe podium au urcat: Ionuț Pleșu, campion național, și Remus Rădoi, medalie de bronz. De asemenea, și la feminin – senioare, pe podium au urcat studentele reșițene Ana Rodean, campioană națională și Mihaela Acatrinei, vicecampioană națională. La categoria tineret,  în proba de 50 km marș masculin, podiumul a fost în exclusivitate reșițean, cu Ionuț Pleșu, campion național, urmat de Remus Rădoi și de Samuel Poliță, iar în proba feminină de 10 km reprezentantele Reșiței au urcat de două ori pe podium, prin Lăcrămioara Căruceriu, locul I, și Anamaria Bolohan, locul III.
Ca de obicei, pe această cale, vrem să felicităm atât studenții ce ne reprezintă cu cinste la aceste competiții naționale și internaționale, cât și cadrele didactice, în mod special antrenorii Gheorghe Ardeleanu și Marius Cocioran, doi absolvenți ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, specializarea Educație fizică și sportivă, care i-au pregătit pentru obținerea acestor rezultate și, nu în ultimul rând, să menționăm buna colaborare dintre universitate și Clubul Sportiv Universitatea Reșița, club prin care studenților li se oferă emancipare și educație sportivă corespunzătoare, dar și un cadru propice pentru a practica sportul de înaltă performanță.

Ultima actualizare în 19 noiembrie 2019, ora 12:04.