În data de 3 iulie a.c. se vor împlini 249 de ani de industrie reșițeană (1771 – 2020). În preambulul aniversării, anul viitor, a 250 de ani de la sfințirea, prin preotul Michael Grosdich din Carașova, și apoi aprinderea primelor două cuptoare înalte ale Reșiței, „Josephus” și „Franziskus”, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița lansează celor care iubesc istoria Reșiței invitația de a participa la un concurs online.
În perioada 22 mai – 1 iulie, în fiecare vineri și miercuri, va apărea în spațiul online câte un set de cinci întrebări cu mai multe variante de răspuns, la care sunt invitați să răspundă iubitorii municipiului nostru, ai istoriei acestuia. Întrebările sunt formulate de prof. univ. dr. Gheorghe Popovici, un împătimit al locurilor noastre. Pentru fiecare răspuns pozitiv trimis, se va calcula câte un punct. În data de 3 iulie se vor anunța câștigătorii concursului nostru online.
Întrebările vor fi încărcate pe o platformă online la adresa https://uem.ro/resita-249. Vor fi în total 12 seturi a câte cinci întrebări. Țelul proiectului nostru? A face cât mai cunoscută istoria și oamenii acestor locuri, promovarea lor în mediul online. Vă așteptăm să participați!

Ultima actualizare în 23 iunie 2020, ora 08:48.