Sâmbătă, 5 septembrie 2020, începând cu ora 20:45, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa va avea loc proiecţia filmului documentar Kiruna / O lume complet nouă | 2019 | 87 minute, Regizor: Greta Stocklassa.
Sinopsis. Localizat deasupra cercului polar, orașul minier suedez Kiruna a fost construit pe un mare depozit de minereu de fier și a adus un venit însemnat guvernului suedez. Cu toate acestea, din cauza mineritului, orașul a început să decadă, iar pentru a salva industria consiliul municipal și compania minieră LKAB au decis să mute orașul și cetățenii lui la trei km spre est. Astfel, orașul a transformat un posibil dezastru într-o mare oportunitate. Noul oraș Kiruna va fi o societate mai progresivă și mai bună. Se poate însă să proiectezi o lume ideală? În decorul unui oraș în mutare, cetățenii din noul Kiruna se confruntă cu propriile frământări.
Evenimentul va avea loc în curtea UEMR, începând cu ora 20:45. În caz de vreme nefavorabilă, proiecţia se va reprograma pentru următorul weekend (fără a se suprapune cu o altă proiecţie programată). Intrarea este liberă! IMPORTANT! Evenimentul se desfășoară în aer liber cu respectarea măsurilor de protecție prevăzute de HG 434 /2020. Purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței de doi metri între participanții care nu fac parte din aceeași familie (maxim patru) sunt obligatorii!
Organizator Național: Asociația One World Romania
Online: oneworld.ro | kinedok.net Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria), AdArte (Polonia)
Cu sprijinul: Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union, Administrația Fondului Cultural Național

Ultima actualizare în 14 septembrie 2020, ora 13:19.