Sâmbătă, 7 septembrie 2019, începând cu ora 20:30, va avea loc la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa proiecţia filmului documentar „Exit” –  2018, regizor: Karen Winther.
„Convingerile personale stau la baza felului în care alegem să ne trăim viaţa, dar ce e de făcut atunci când această fundaţie se năruie şi ajungi să te confrunţi cu realitatea faptului că toate principiile în care ai crezut sunt greşite? În timpul unor conversaţii cu foşti extremişti violenţi din toată lumea, regizoarea Karen Winther întreabă: Ce le-a cauzat decizia de a-şi schimba viaţa şi de a pleca?
În Exit, facem cunoștinţă cu Angela din SUA şi cu Ingo şi Manuel din Germania, toţi foşti extremiști de dreapta ce au luat hotărârea de a părăşi mișcarea de care aparţineau. Ca urmare, sunt nevoiţi, acum, să trăiască în izolare, ascunzându-se de trecutul lor periculos. În Danemarca, examinăm cealaltă parte a spectrului ascultându-i povestea vieţii lui Søren, un fost extremist violent de stânga. Winther călătorește, apoi, în Franţa pentru a întâlni un fost jihadist francez. David a activat în cadrul Grupării Islamice Armate şi a ispășit o pedeapsă de șase ani de închisoare pentru acţiuni teroriste.
Meditând asupra trecutului său extremist şi asupra istoriilor oamenilor întâlniţi în drum, Winthers ne călăuzeşte prin propriul ei parcurs, arătându-ne ce a adus-o la „semnalul ei de alarmă” şi extraordinarul traseu ce a urmat. Filmul ne îndeamnă să i ne alăturăm lui Winthers într-o călătorie revelatoare radicală şi să încercăm, astfel, să înţelegem ce-i poate determina pe oameni să se desprindă de singura viaţă ştiută vreodată de ei şi să lase în urmă mişcările extremiste.”
Proiecţia are loc la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, corp B, sala B.1. Intrarea este liberă!
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: festival-oneworld.ro | kinedok.net
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)
CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei și UNHCR
With the support of Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union.

Ultima actualizare în 17 septembrie 2019, ora 09:52.