În perioada 28-29 noiembrie 2019, Universitatea „Eftimie Murgu“ din Reşiţa (UEMR) a fost gazda profesorului universitar Pavel Topală, Preşedintele Consiliului Ştiinţific al Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, Republica Moldova.
Cu această ocazie, domnul profesor a vizitat laboratoarele Facultăţii de Inginerie şi Management şi a purtat discuţii cu cadre didactice de la această facultate.
Pe parcursul vizitei a fost însoţit de profesorul universitar Gilbert-Rainer Gillich, Directorul Consiliului pentru Studii Universitare de Doctorat şi de profesorul universitar Dorian Nedelcu, coordonatorul programului CEEPUS – Central European Exchange Program for University Studies în UEMR.
Ca rezultat al vizitei a fost încheiat un acord-cadru de colaborare între cele două universităţi, care vizează domeniile tehnice şi economice, dar mai ales colaborarea în domeniul doctoratului. A fost iniţiată şi aderarea Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi la reţeaua CEEPUS, care are ca scop dezvoltarea metodelor de predare a ştiinţelor inginereşti la care UEMR este partener.

Ultima actualizare în 5 decembrie 2019, ora 15:08.