În data de 27 februarie 2020, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) a organizat la Bucureşti un seminar de informare ERASMUS+ şi SEE. Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa a fost reprezentată la această manifestare de către doamna prof. univ. dr. ing. Doina Frunzăverde în calitate de coordonator instituţional ERASMUS+.
Scopul principal al întâlnirii a fost acela de a pregăti Birourile ERASMUS+ din universităţi în vederea scrierii aplicaţiilor privind acreditarea Cartei Universitare Erasmus (ECHE) pentru noul Program Erasmus 2021–2027. Termenul limită pentru transmiterea online a candidaturilor este 21 aprilie 2020, rezultatele urmând a fi publicate în a doua jumătate a lunii octombrie 2020. Prin aprobarea ECHE, universităţile vor fi acceptate pentru a accesa fonduri nerambursabile în vederea implementării de proiecte în cadrul Programului ERASMUS+ pentru următorii şapte ani.
De asemenea, pe parcursul întâlnirii, reprezentanții universităților au primit recomandări cu privire la implementarea proiectelor ERASMUS + KA103, KA107 şi SEE aflate în derulare, au fost discutate constatările rezultate în urma verificărilor efectuate de către Agenţia Naţională şi s-au prezentat exemple de bună practică.

Ultima actualizare în 13 martie 2020, ora 11:54.