Ca în fiecare an, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, prin Academia Olimpică Română, organizează, în perioada 23 mai – 23 iunie 2019, o serie de activități sportive, educative și culturale reunite sub denumirea „Luna Olimpică”.
În data de 31.05.2019, ora 11.00, se va desfăşura la Reșița Crosul Naţional „Ziua Olimpică” ediţia a XV-a. Acţiunea se încadrează în seria de evenimente sportive care au loc în luna olimpică și este organizată de către Academia Olimpică Română – Filiala Caraş-Severin, în colaborare cu Primăria Municipiului Reşiţa, având ca parteneri Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Caraş-Severin.
Iubitorii de mișcare de toate vârstele sunt așteptați la start, pe traseul Subtraversarea de la staţia de alimentare carburanți MOL, intrare în Câlnic – Strada Republicii – Parcul Tricolorului. Startul va fi diferit în funcție de  categoriile de vârstă  (M-F), începând cu ora 11.00, după cum urmează:
• Start I – clasele IX-XII, STUDENȚI, OPEN (adunarea la stația MOL Câlnic – ora 10,30)
• Start II – clasele V-VIII (adunarea la parcarea Kaufland – ora 10,30)
• Start III – clasele III-IV (adunarea la Moto Velo – ora10,30).

Ultima actualizare în 10 iunie 2019, ora 09:34.