În după-amiaza zilei de miercuri, 10 aprilie 2019, „Casa Binelui” din Ocna de Fier care găzduiește muzeul privat de mineralogie a domnului Constantin Gruescu a fost vizitată de copiii formației de dansuri populare germane „Enzian” din Reșița care, printr-un scurt program artistic, și-au exprimat urarea de La mulți ani cu sănătate venerabilului mineralog.
La acest moment aniversar i-au fost de asemenea alături și conf. univ. dr. ing. Cristian Paul Chioncel, prorector, și conf. univ. dr. Dorina Chiș-Toia, prodecanul Facultății de Științe Sociale, în calitate de reprezentanți ai Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, instituție care găzduiește o parte din colecția nestematelor flori de mină ale Banatului de Munte donată de sărbătoritul zilei universității reșițene, în sala multimedia care îi poartă numele. În acest context, sărbătoritului i-a fost decernată o diplomă de recunoștință „pentru activitatea de aducere la lumină a florilor pământului și pentru promovarea Banatului Montan (cu toate tainele sale) în lumea întreagă, într-o epocă nouă, a binelui, «scuturați de tot ce ne-a înrăit de-a lungul secolelor și mileniilor trecute»”.
Constantin Gruescu împlinește vineri, 12 aprilie 2019, frumoasa vârstă de 95 de ani, prilejuindu-ne bucuria de a-i ura un sincer La mulți ani!

Ultima actualizare în 23 mai 2019, ora 08:59.