Prin activitatea ei, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița încearcă să se implice în cât mai multe activități care vizează comunitatea în centrul căreia se află. Astfel, un nou proiect va debuta miercuri, 23 septembrie 2020, când, începând cu ora 16.00, în curtea interioară a Bibliotecii Germane „Alexander Tietz” din Reșița se va inaugura un șir de dezbateri sub genericul Conferințele Reșița 250: Oameni – Locuri – Fapte.
Anul viitor, în data de 3 iulie se vor împlini 250 de ani de industrie reșițeană (1771-2021). În preambulul acestei frumoase aniversări, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Forumul Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița lansează invitația celor care iubesc Reșița și țin la trecutul și prezentul ei de a participa la acest ciclu de conferințe care se vor organiza o dată pe lună, într-o locație anunțată din timp. Acestea vor avea câte un invitat special, care va prezenta, așa cum o spune și genericul conferințelor, o temă legată de Reșița și oamenii ei, în prim-plan fiind pusă dezvoltarea ei industrială, culturală, spirituală, educațională, patrimonială, de la începuturi până în prezent.
Așadar, sperăm ca în perioada septembrie 2020 – iunie 2021, Conferințele Reșița 250: Oameni – Locuri – Fapte să reunească în jurul lor tineri și maturi, oameni de diverse profesiuni, locuitori ai comunităților Banatului de Munte, pe toți cei care simt Reșița aproape de sufletul lor.
Vă așteptăm să participați la prima conferință, care se va desfășura miercuri, 23 septembrie, începând cu ora 16:00, în curtea Bibliotecii Germane „Alexander Tietz”, avândul ca invitat pe prof. univ. dr. Rudolf GRÄF, directorul Institutului de Cercetări Socio-Umane Sibiu al Academiei Române.

Ultima actualizare în 28 septembrie 2020, ora 11:44.