Joi, 9 mai 2019, în intervalul orar 12:00 – 15:00, continuă la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa activităţile celei de-a IV-a ediții a Festivalului dedicat Zilei Europei – 9 Mai 2019, sub egida „Dezbat Europa”.
În cadrul proiectului educațional organizat de Facultatea de Științe Economice se vor desfășura: expoziție de postere de prezentare a țărilor membre UE, dezbatere pe teme economice de interes pentru realizarea priorităților Comisiei Europene și un concurs de cultură generală.
La activitățile proiectului vor participa studenți și elevi de la Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș, Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș, Liceul Teoretic „General Dragalina” Oravița, Liceul Bănățean Oțelu Roșu și Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova, alături de 50 de participanți dintr-un proiect ERASMUS+ (Olanda, Spania, Grecia, Estonia) și voluntari EVS (European Voluntary Service) din Turcia, Macedonia, Germania, Spania, Franța, Italia, Belgia, Grecia ai Asociației Nevo Parudimos Reșița.
Vineri, 19 mai, de la ora 10:30, Aula Magna a universității găzduiește întâlnirea liceenilor și studenților reșițeni cu un reprezentant al Comisiei Europene în România, în cadrul campaniei Votează pentru viitorul tău, inițiată de asociația Nevo Parudimos în parteneriat cu Liga Studenților din UEMR.