Studenți basarabeni în practică la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița

În perioada 13 – 25 mai 2019, un grup de 13 studenți din anii II și III de  studiu de la Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice a Moldovei – Chișinău, efectuează stagiul de practică la partenerii de practică ai Facultății de Inginerie și Management din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, în baza unei colaborări dintre cele două instituții de învățământ superior care datează din anul 1996, inițiată fiind către prof. dr. ing. Ion Piroi – UEMR și prof. dr. ing. Tudor Ambros – UTM.  Seria de studenți din acest an a fost preluată, în întregime, de S.C. Electroechipament Industrial S.R.L. (EEI) Reșița și S.C. Electroechipament S.R.L. Bocșa. Coordonatorul acestui stagiu de practică din partea Facultății de Inginerie și Management, ș. l. dr. ing. Elisabeta Spunei, a prevăzut, de asemenea, pentru grupul de studenți o serie de vizite la companii și obiective turistice din zonă: centrala hidroelectrică Grebla, TMK Reșița, Reșița Reductoare & Regenerabile (RRR), stația CFR Reșița Nord – instalația de centralizare electrodinamică, orașele Anina, Oravița, calea ferată Oravița-Anina.

„Problematica instituțiilor în Uniunea Europeană” dezbătută la UEMR

Profesor emerit de sociologie, Anton STERBLING,  șef de catedră la Facultatea de Poliție a Landului Saxonia, Rothenburg/OL., coeditor al publicației „Beiträge zur Osteuropaforschung”, student la Institutul de Subingineri Reșița (ISR) în perioada 1972 – 1975, va conferenția marți, 21 mai 2019, de la ora 10:00, în Sala multimedia „Constantin Gruescu”, pe tema Problematica instituțiilor în Uniunea Europeană”.
Domnul Anton STERBLING va fi însoțit de domnul Werner KREMM, cei doi fiind membri cofondatori ai Grupului de acțiune Banat (Aktionsgruppe Banat), cunoscuți pentru activitatea lor literară și publicistică.

Sesiune internațională de comunicări științifice studențești la UEMR

Joi, 16 mai 2019, la Facultatea de Științe Sociale din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița are loc a III-a ediție a sesiunii internaționale de comunicări științifice studențești Educație și cercetare în societatea contemporană, organizată împreună cu Departamentul pentru pregătirea personalului didactic (DPPD) din UEMR.
La ediția din acest an, desfășurată sub genericul Cercetarea aplicată în științe sociale, participă, alături de studenții Facultății de Științe Sociale, și studenți de la celelalte facultăți din cadrul universității reșițene (Facultatea de Științe Economice și Facultatea de Inginerie și Management), studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara, precum și studenți de la Școala de Studii Înalte pentru Educatori „Mihailo Palov” din Vârșeț, instituție cu care Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița a încheiat un parteneriat încă din anul 2014.
Deschiderea oficială va avea loc în sala C2.5, la ora 11:00. Va fi urmată de prezentarea programului „Europa pentru cetățeni” de către Oana Băluțescu, coordonator al Biroului „Europa pentru cetățeni în România”, după care se vor desfășura lucrările pe secțiuni.

Evenimente trecute și viitoare

În Campus Café din campusul central al universităţii se poate servi zilnic masa, la un preţ de 10 – 12 lei!

• Regulament nr. 679 din 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește datele cu caracter personal și libera circulație a acestor date RO / EN.
• Pentru aplicarea regulamentului, UEMR a implementat Procedura internă P.1.2-0, aprobată de Senatul universității.

• Contact responsabil cu protecția datelor:
e-Mail: dpo@uem.ro

> Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Vizitatori ai site-ului

Flag Counter