Centre de înscriere ale Universității „Eftimie Murgu” din Reșița

Miercuri, 17 iulie 2019, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa organizează centre de înscriere pentru examenele de admitere la programele de studii regăsite în oferta educaţională în anul universitar 2019-2020. În intervalul orar 9-11 se fac înscrieri la Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” Nădrag, Liceul Tehnologic „Nicolae Stoica de Hațeg” Mehadia, Liceul „Mathias Hammer” Anina, iar în intervalul 12-14, la Liceul „Hercules” Băile Herculane şi Liceul Teoretic „Eftimie Murgu” Bozovici.
Activităţile sunt cuprinse în cadrul proiectului „UEMR – pol de educație și consiliere pentru studenții și absolvenții de liceu din mediile defavorizate (CNFIS-FDI-2019-0612)”, finanțat de Ministerul Educației Naționale prin Fondul de Dezvoltare Instituțională 2019.

Universitatea din Banja Luka aderă, în calitate de membru fondator, la rețeaua academică europeană pentru tehnologii de fabricație aditive SEEAM-Network, lansată de Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița

În cadrul proiectului CNFIS-FDI-2019-0348, intitulat „Înfiinţarea unei reţele academice sud-est-europene pentru tehnologii de fabricaţie aditive (Establishment of a South Eastern European Academic Network for Additive Manufacturing)”, domnul prof. univ. dr. ing. Dorian Nedelcu s-a deplasat, în perioada 01.07. – 05.07.2019, la UNIVERZITET U BANJOJ LUCI din Bosnia și Herzegovina.

Domnul prof. univ. dr. ing. Dorian Nedelcu a fost primit de doamna conf. dr. Biljana Antunović, Prorector pentru Cooperare Internațională și Interuniversitară și domnul prof. dr. Tihomir Latinovic de la Facultatea de Inginerie Mecanică a Universității din Banja Luka, care va reprezenta instituiția bosniacă în cadrul rețelei SEEAM. Au fost prezentate laboratoarele şi dotările partenerului bosniac în domeniul tehnologiilor de fabricaţie aditive, precum și preocupările existente în domeniul realizării de produse prin printare 3D.

În cadrul întâlnirilor au fost discutate etapele viitoare de acţiune în vederea înfiinţării reţelei SEEAM, precum şi posibilităţile de finanţare a activităţilor acesteia prin intermediul unor proiecte de mobilitate şi de cercetare europene, care se vor depune în parteneriat.

Muzeul Cineastului Amator şi Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa vă invită la o nouă proiecţie KineDok powered by One World Romania

Sâmbătă, 13 iulie 2019, începând cu ora 20:30, la Universitatea „Eftimie Murgu”  din Reşiţa va avea loc proiecţia filmului documentar „O femeie captivă”, 2018. Regizor: Bernadett Tuza-Ritter.
Premisa de la care pleacă „O femeie captivă” este uluitor de simplă: Bernadett Tuza-Ritter pare că schițează portretul lui Marish, menajera unei familii middle-class din Ungaria, în câteva tușe observaționale de cotidian frust. Cu cât pătrundem mai mult în lumea acestei femei, perspectiva se schimbă și ne dăm seama că ceea ce vedem e de fapt o demitizare, o demascare a unei situații greu imaginabile în societatea contemporană: sclavia modernă. Marish nu numai că nu primește niciun fel de remunerație pentru munca depusă și timpul dedicat familiei pe care o servește, dar demnitatea îi este pusă la încercare prin numeroase umilințe, bătăi și chiar un șantaj mârșav. Încă și mai uluitor e faptul că investigația regizoarei nu e nicidecum o forțare jurnalistică a granițelor intimității: filmările sunt realizate cu acordul deplin al stăpânei (ba chiar acceptate contra cost), iar relația dintre subiect și omul din spatele camerei se adâncește într-o complicitate ce are ca scop final eliberarea lui Marish de sub tiranie.

Proiecţia are loc la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, corp B, sala B.1.
Intrarea este liberă
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: festival-oneworld.ro | kinedok.net
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival (Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)
CU SPRIJINUL: Centrul Național al Cinematografiei și UNHCR
With the support of Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union

Evenimente trecute și viitoare

În Campus Café din campusul central al universităţii se poate servi zilnic masa, la un preţ de 10 – 12 lei!

Protecția datelor cu caracter personal

• Regulament nr. 679 din 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește datele cu caracter personal și libera circulație a acestor date RO / EN.
• Pentru aplicarea regulamentului, UEMR a implementat Procedura internă P.1.2-0, aprobată de Senatul universității.

• Contact responsabil cu protecția datelor:
e-Mail: dpo@uem.ro

> Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Vizitatori ai site-ului

Flag Counter