„Erasmus+ în învățământul superior: un pas dincolo de mobilitate”

În perioada 9-11 octombrie 2019, membrii biroului ERASMUS din cadrul universității, au participat, la sediul Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, la seminarul „Birourilor pentru Programe Europene” și la conferința „Erasmus+ în învățământul superior: un pas dincolo de mobilitate”, evenimente organizate de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației si Formării Profesionale (ANPCDEFP).
Pe parcursul primei zile, reprezentanții universităților au avut ocazia de a se informa cu privire la implementarea proiectelor KA103 şi KA107 în anul 2019 şi la evoluțiile viitoare ale programului Erasmus+ (Erasmus without paper).
Zilele de 10 şi 11 octombrie 2019 au fost dedicate conferinţei de valorizare organizată de ANPCDEFP, în cadrul căreia au fost abordate aspecte strategice privind internaţionalizarea universităţilor româneşti şi au fost prezentate exemple de bună practică  în implementarea proiectelor de tip: Parteneriate strategice în învățământul superior, Erasmus Mundus, Capacity Building Higher Education, Knowledge Alliances, Jean Monnet Actions şi European Universities.

„Muzeul Jocurilor Video” pune Reșița pe harta NAG2019

În data de 11 octombrie 2019 are loc la nivel naţional evenimentul intitulat „Noaptea Albă a Galeriilor”, eveniment la care Universitatea „Eftimie Murgu” este partener pentru al treilea an consecutiv.
Pentru a marca ediţia de anul acesta, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa se va inaugura „Muzeul Jocurilor Video”, situat la demisolul corpului E de clădire din complexul campusului universitar.
Colecţia muzeului este compusă din cabinete arcade, piese ce prezintă evoluţia consolelor de jocuri video şi a consolelor portabile, modul în care designul gamepadurilor a progresat de-a lungul anilor, precum şi  accesoriile utilizate alături de console.
Piesele expuse acoperă un interval de timp cuprins între 1976 și 2019.
Muzeul este o inițiativă privată, realizată de Andrei Bălbărău în parteneriat cu Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, în perioada octombrie 2018 – octombrie 2019.
Muzeul se poate vizita la „Noaptea Albă a Galeriilor”, vineri, 11 octombrie 2019, în intervalul 18:00 – 24:00.

„Ziua mondială a educației” marcată la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa

„Ziua mondială a educaţiei” este sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, începând cu anul 1994. Aceasta a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în anul 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”.
Pentru ca această zi să fie recunoscută şi sărbătorită la nivel internaţional, pentru ca principiile recomandării să fie respectate de fiecare stat în parte, federaţia globală a Uniunii Sindicatelor Cadrelor Didactice „Education International” a lansat, la 5 octombrie 1994, o campanie de promovare a meritelor cadrelor didactice şi a contribuţiei aduse de acestea în procesul educaţional, la nivel mondial.
Cadre didactice universitare împreună cu studenți ai specializării Pedagogia învățământului primar și preșcolar – PIPP din universitatea reșițeană au organizat miercuri, 9 octombrie, la ora 11:00, în sala C2.1,  împreună cu elevii și învățătoarele claselor a IV-a A & B din Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița un eveniment interactiv menit să marcheze „Ziua mondială a educației”!

În Campus Café din campusul central al universităţii se poate servi zilnic masa, la un preţ de 12 lei!

Meniul zilnic 14 – 17 octombrie.

Protecția datelor cu caracter personal

• Regulament nr. 679 din 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește datele cu caracter personal și libera circulație a acestor date RO / EN.
• Pentru aplicarea regulamentului, UEMR a implementat Procedura internă P.1.2-0, aprobată de Senatul universității.

• Contact responsabil cu protecția datelor:
e-Mail: dpo@uem.ro

> Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Vizitatori ai site-ului

Flag Counter