Admiterea în învățământul superior 2020, exclusiv online la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este image-1-1030x499.png

Candidații la admiterea din sesiunea de vară, au începând de luni, 6 iulie 2020, acces la platforma online a universității care gestionează procesul de înscriere: https://uem.ro/admitere/. De asemenea, de joi, 9 iulie, în incinta universității vor fi puse la dispoziția candidaților centre suport menite să ofere sprijin logistic viitorilor studenți în operațiile aferente admiterii online,  în condiții de siguranță și igienă, respectând normele de sănătate publică.
Mai multe informații despre admiterea 2020 la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, specializări, acte necesare, condiții de înscriere, taxe de studiu, sunt detaliate pe pagina web a universității https://uem.ro/admitere/.
Absolvenții de liceu care au promovat examenul de bacalaureat și aleg să-și desăvârșească formarea la Reșița, vor avea, ca studenți, o serie de beneficii:
– burse atractive (de la MEC și din venituri proprii, care se pot cumula);
– burse speciale acordate de agenți economici din Reșița și județul Caraș-Severin;
– masa la Campus Cafe din incinta UEMR la prețuri subvenționate;
– acces gratuit la aplicațiile Microsoft 365;
– bibliotecă modernă și acces la baze de date electronice;
– acces gratuit la facilități sportive (sală de forță; sală de sport – tenis, baschet, volei; clădire polivalentă – saună, aparate de fitness, teren de baschet, handbal, mini-fotbal);
– Clubul Sportiv Universitatea Reșița – care asigură cadrul propice pentru practicarea sportului de înaltă performanță, prin participarea studenților la diferite competiții naționale și internaționale;
– acces la burse pentru stagii în străinătate prin programul ERASMUS+ și prin acorduri bilaterale (Germania, Franța, Italia, Grecia, Polonia, Ungaria etc.);
– perfecționare prin studii de masterat și doctorat;
– transport CFR gratuit și local subvenționat.

„Reșița 249”

În data de 3 iulie a.c. se vor împlini 249 de ani de industrie reșițeană (1771-2020). Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița (UEMR), Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița au derulat în spațiul online (https://uem.ro/resita-249/) în perioada 22 mai – 1 iulie, pentru cei care iubesc istoria Reșiței, un concurs constând în 60 de întrebări formulate de prof. univ. dr. Gheorghe Popovici.
În preambulul celor 249 de ani, în seara zilei de joi, 2 iulie 2020, în organizarea curatorului Muzeului Cineastului Amator, Andrei Bălbărău, se va realiza în curtea UEMR, începând cu ora 21.30, o proiecție de filme documentare dedicate Reșiței.
În vederea asigurării sănătății tuturor participanților, vor fi luate măsurile necesare conform Măsurilor și regulilor pentru evenimentele / acțiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, purtarea măștii de protecție fiind obligatorie pe tot parcursul evenimentului!
Vineri, 3 iulie 2020, cu începere de la 16.30, în curtea Bibliotecii Germane „Alexander Tietz” din Reșița se vor anunța câștigătorii concursului online „Reșița 249”.

Învățământul superior reșițean – în elita academică

Senatul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a aprobat astăzi, 22 iunie 2020, absorbția Universității „Eftimie Murgu” din Reșița (UEMR), demers inițiat de UEMR la începutul anului universitar curent și validat de structurile colective de conducere. Motivația acestui demers a fost dată de contextul evoluțiilor actuale din spațiul românesc și european al învățământului superior pentru promovarea calității, creșterea eficienței activității didactice și de cercetare, precum și a vizibilității internaționale.
Rectorul UEMR, conf. univ. dr. Andrade-Ionuț Bichescu, a propus ca obiectiv general în planul managerial cu care a câștigat încrederea comunității academice reșițene „menținerea și dezvoltarea învățământului superior reșițean ca motor al dezvoltării economice durabile a regiunii”.
Fuziunea prin absorbție, în urma căreia UEMR va deveni Centrul Universitar UBB din Reșița, este un răspuns firesc la dinamica pieței educaționale globale.
Cu privire la procesul de fuziune, Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, precizează că „în acest fel integrăm UEMR în UBB, dar respectăm și încurajăm tradiția (prin Facultatea de Inginerie, pe care, în timp, dorim să o profilăm mai bine național/internațional) și excelența locală/regională (prin funcționarea programelor din extensie în logica academică a UBB), totul fiind gândit într-un parteneriat strategic cu autoritățile locale, pornind și de la unele componente validate ale experienței academice locale. Într-adevăr, vom merge la Reșița nu doar cu practicile academice ale UBB, ci și cu experiența UBB (inclusiv specialiștii proprii) în relația bidirecțională dezvoltarea locală/regională.”
Referindu-se la acest aspect, Rectorul UEMR susține că „această reconstrucţie relevă necesitatea adaptării mediului universitar reşiţean atât în ceea ce priveşte elementele tradiţionale (tradiţia industrială a Reşiţei), cât şi deschiderea spre direcţii de dezvoltare mai puţin exploatate până în prezent, ţinând seama de poziţia geografică şi perspectivele de dezvoltare ale unei societăţi axate pe inovare”.
Principalii beneficiari ai fuziunii sunt tinerii din regiune, care vor beneficia de noi oportunități de dezvoltare personală și formare profesională.
La nivelul Ministerului Educației și Cercetării urmează ca fuziunea să fie formalizată prin parcurgerea etapelor prevăzute de legislația națională.

Protecția datelor cu caracter personal

• Regulament nr. 679 din 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește datele cu caracter personal și libera circulație a acestor date RO / EN.
• Pentru aplicarea regulamentului UEMR a implementat Procedura internă P.1.2-0, aprobată de Senatul universității.
• Pentru mai multe informații angajații UEMR și candidații pentru ocuparea prin concurs a unor posturi pot consulta această informare.

• Contact responsabil cu protecția datelor:
e-Mail: dpo@uem.ro

> Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Pentru informații cu privire la noul Coronavirus (SARS-CoV 2) și elemente comportamentale care trebuie urmate faceți click aici (Ministerul Sănătății) sau aici (Institutul Național de Sănătate Publică România).

Vizitatori ai site-ului

Flag Counter