Anunț important!

Începând de luni, 1 martie, toate actualizările vor fi făcute pe noul site al CUUBBR, accesibil cu butonul alăturat.
Site-ul uem.ro nu va mai fi actualizat!
Așadar vă invităm pe noul site!

Ecosistemul de tehnologie a informației se consolidează la Reșița printr-o nouă specializare în domeniul IT

Facultatea de Inginerie din Reșița a Universității Babeș-Bolyai își diversifică oferta de studii începând cu anul universitar 2021 – 2022 cu o specializare nouă la nivelul ciclului de licență, Informatică aplicată în inginerie electrică (I.A.I.E.).
Această specializare, alături de Informatica industrială deja existentă în ofertă, urmărește consolidarea ecosistemului de tehnologie a informației la Reșița. Pentru aceasta, în rândul cadrelor didactice care predau la aceste specializări sunt cooptați specialiști de la cea mai mare facultate de informatică din România, Facultatea de Matematică și Informatică din UBB. Universitatea Babeș-Bolyai este singura universitate din România acceptată ca membru în European Institute of Innovation & Technology (EIT), clasându-se în elita europeană a domeniului.

Campanie de donare de sânge

Centrul Universitar UBB din Reșița, alături de Inspectoratul de Jandarmi Caraș-Severin, Biroul de Avocatură Mircea Boboșa și Asociația Cultură și Fapte Bune Reșița, lansează invitația de a participa la o nouă campanie de donare de sânge sub sloganul „Vino și donează!”.
Scopul  campaniei este de conștientizare a populației despre importanța solidarității în ceea ce îi privește pe cei mai puțin norocoși dintre semenii noștri, aflați în nevoie. Astfel, începând cu ziua de luni, 22 februarie 2021, până vineri, 26 februarie 2021, în intervalul orar 8:00-12:00, studenți, absolvenți și cadre didactice sunt așteptați la Centrul de Transfuzie Sanguină Reșița pentru a dona sânge!

„Reșița 250”: în 3 februarie începe etapa a IV-a de întrebări privind istoria, cultura, sportul și mediul înconjurător

Anul trecut, la 3 iulie 2020, de ziua de naștere a Reșiței industriale, se punea punct la prima etapă a unui concurs online dedicat istoriei, a culturii, a sportului Reșiței, dar și a mediului înconjurător al fostei Cetăți de foc. Concursul a fost inițiat atunci de Centrul Universitar „Babeș – Bolyai” din Reșița (atunci Universitatea „Eftimie Murgu”), de Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, de Forumul Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin și de Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, care lansau invitația celor care iubesc istoria Reșiței și împrejurimile ei de a participa la acesta. Între timp s-au alăturat inițiativei privind desfășurarea a încă trei etape din concursul online, Muzeul Cineastului Amator din Reșița și redacția revistei „Reflex: Artă – Cultură – Civilizație”, de asemenea din municipiul de pe Bârzava. Întrebările au fost încărcate de fiecare dată pe platforma online a Centrului Universitar din Reșița precum și pe paginile social media ale partenerilor.

Concursul nostru online dedicat REȘIȚEI, la 250 de ani de industrie intră, acum, într-o ultimă etapă, cea de a IV-a, cu un ultim rând de întrebări. Acesta va fi publicat în mediul online în perioada 3 februarie – 12 martie 2021 și va conține 60 de întrebări privind Reșița noastră dragă, concepute cu mult drag de prof. univ. dr. Gheorghe Popovici, care vor fi încărcate în fiecare miercuri și vineri în spațiul online. La sfârșitul concursului nostru vom avea 250 de întrebări care vor fi publicate într-o carte realizată de Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin și dedicată evenimentului din 3 iulie 2021: sărbătorirea celor 250 de ani de industrie la Reșița.

Sintetizând, cele patru etape ale concursului arată astfel:
– etapa I: 22 mai – 1 iulie 2020, cu 60 de întrebări;
– etapa a II-a: 2 septembrie – 16 octombrie 2020, cu 70 de întrebări;
– etapa a III-a: 4 noiembrie – 11 decembrie 2020, cu 60 de întrebări;
etapa a IV-a: 3 februarie – 12 martie 2021, cu 60 de întrebări.

Organizatorii aduc mulțumiri tuturor celor implicați în reușita proiectului și îi invită pe toți împătimiții și pe cei care cred în Reșița noastră, să le fie și pe mai departe alături!

Protecția datelor cu caracter personal

• Regulament nr. 679 din 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește datele cu caracter personal și libera circulație a acestor date RO / EN.
• Pentru mai multe informații consultați această pagină.

• Contact responsabil cu protecția datelor CUUBBR:
e-Mail: dpo@uem.ro

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal >

Dragi studenți,
Toate cererile de cazare au fost aprobate. Studenții se vor putea caza în căminul studențesc doar în situația în care se vor relua cursurile față în față (on site)!
Cazarea se va realiza cu doi studenți în cameră cu baie proprie și triaj zilnic temperatură, în condiții de siguranță epidemiologică, pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
Vă mulțumim!

Anunț important! Puteți beneficia de subvenție individuală de sprijin pentru cazare!

Activitățile administrative, de secretariat și de cercetare din cadrul CUUBBR se desfășoară fără program frontal cu publicul până după ridicarea restricțiilor impuse ca măsuri pentru combaterea epidemiei COVID-19, urmând ca solicitările transmise să fie rezolvate on-line.

Pentru informații oficiale actualizate vă rugăm să consultați site-urile guvernamentale:

Decizii și măsuri pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul Coronavirus la nivelul Universității Babeș-Bolyai
Pentru a preveni răspândirea coronavirusul SARS-CoV-2, Universitatea noastră și autoritățile naționale au luat o serie de măsuri de care vă rugăm să țineți cont. Vă asigurăm că siguranța studenților și a angajaților Universității este prioritară și, în funcție de evoluția situației și de deciziile autorităților centrale, vom adopta toate măsurile care se impun.

Vizitatori ai site-ului

Flag Counter