14 iunie, Ziua mondială a donatorului de sânge

Putem afirma că întreaga construcție a societăţilor contemporane are în centrul său conceptul de solidaritate socială. Liga Studenților din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa în parteneriat cu Crucea Roșie – Filiala Caraș-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Caraș-Severin, Banat Media, Parohia Gârliște și Biroul de Avocatură Mircea Boboșa sunt alături de societate, pentru a marca Ziua mondială a donatorului de sânge prin puterea propriului exemplu.
Campania se derulează vineri, 14 iunie 2019, începând cu ora 8:00, în incinta Centrului de transfuzie sanguină Reșița. Rugăm cetățenii să se alăture marcării acestei zile, întinzând mâna pentru a dona sânge, dăruind o șansă la viață celor aflați în suferință. Vă așteptăm!

Muzeul Cineastului Amator şi UEMR vă invită să fim„Martorii lui Putin”

Granița dintre milenii avea să marcheze evenimente vitale în traseul Rusiei moderne, pe care Vitaly Mansky le-a urmărit din apropierea jocurilor de putere de la nivel înalt, în ipostaza de cameraman privilegiat al președinților. Având acces la culisele de unde se trăgeau sforile în Rusia post-comunistă, cineastul a reușit să capteze conversații, mărturii, amintiri și decepții ale ultimilor conducători din perioada de tranziție de la fosta URSS către democrație, Mihail Gorbaciov, Boris Elțîn și Vladimir Putin. Câțiva ani mai târziu, cineastul se întoarce la materialul înregistrat atunci și revizitează imaginile, încercând să reconstituie tabloul instaurării lui Putin la conducerea uneia dintre cele mai mari puteri ale lumii. Documentarul e savuros, ne aduce față-n față cu figuri care au făcut și fac istorie, ne introduce în intimitatea lor și compune un discurs retrospectiv punctat de mici senzaționalisme individuale, cu personaje aflate la marginea dintre prietenie și trădare.
Festivaluri și premii: Karlovy Vary International Film Festival 2018, Toronto International Film Festival 2018, BFI London Film Festival 2018,  Ji.hlava International Documentary Film Festival 2018.
Proiecţia are loc duminică, 9.06.2019, ora 20:30, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, corp B, sala B 1. Intrarea este liberă!
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
ONLINE: festival-oneworld.ro | kinedok.net
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Budoku (Ungaria), ReStart (Croația), Bergen International Film Festival (Norvegia), Activist 38 (Bulgaria), Centrul Național al Cinematografiei și UNHCR. With the support of Creative Europe – MEDIA Programme of the European Union.

Consolidarea relațiilor internaționale continuă cu Université de Bretagne Occidentale

În perioada 20-24 mai 2019, rectorul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, Andrade-Ionuț Bichescu, împreună cu decanul și prodecanul Facultății de Științe Sociale, Ionică Cărăbaș, respectiv Dorina Chiș-Toia, au participat la o activitate de formare în cadrul programului Erasmus+ la Université de Bretagne Occidentale, în conformitate cu Acordul încheiat între cele două universități.
În cadrul acestei mobilități au avut loc întâlniri la nivel înalt cu Beatrice Thomas-Tual, vicepreședinte al Universității din Brest; Marjorie Cadoret, responsabil cu relațiile europene și internaționale; Jérôme Guérin, decanul Facultății de Științe Sociale și ale Educației; Cyril Bossard, coordonatorul de relații internaționale la nivelul aceleiași facultăți, Catherine Archieri, director al Departamentului de Științe ale Educației; Myriam Planchot-Olivier, responsabil administrativ și financiar; Typhanie Lannuzel, responsabil comunicare; Mohamed Saki, decanul Facultății de Litere și Științe Umane.
Discuțiile au vizat prezentarea celor două universități, a programelor de studii Educație fizică și sportivă și Pedagogia învățământului primar și preșcolar, în vederea continuării mobilităților Erasmus+ la aceste programe de studiu. În acest sens, Universitatea din Brest și-a manifestat disponibilitatea extinderii colaborării și la nivelul domeniilor Științe administrative și Economie.
La întâlniri a fost prezentă și Maria Stoica, studenta de la programul de studii Educație fizică și sportivă din cadrul Facultății de Științe Sociale, care a beneficiat, în acest an universitar, de o bursă de studii Erasmus+ la Universitatea din Brest.   

Evenimente trecute și viitoare

În Campus Café din campusul central al universităţii se poate servi zilnic masa, la un preţ de 10 – 12 lei!

Protecția datelor cu caracter personal

• Regulament nr. 679 din 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește datele cu caracter personal și libera circulație a acestor date RO / EN.
• Pentru aplicarea regulamentului, UEMR a implementat Procedura internă P.1.2-0, aprobată de Senatul universității.

• Contact responsabil cu protecția datelor:
e-Mail: dpo@uem.ro

> Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Vizitatori ai site-ului

Flag Counter